Utrechtse 'Gerrit Rietveld' beukennootjes likorette, Rondje Utrecht

De Utrechtse architect, meubelontwerper en grafisch ontwerper Gerrit Rietveld ontwierp huizen en meubels vanuit de gedachte van het vrije leven. Hij combineerde dit met strakke3-dimensionale, asymmetrische, horizontale, verticale, strakke lijnen en rechthoeken geïnspireerd door de kunststroming ‘De Stijl’. De beroemdste werken van Rietveld zijn het ‘Schröderhuis’ aan de Prins Hendriklaan in de buurt Wilhelminapark en de ‘Rood-blauwe’ beukenhouten armstoel, beide met primaire kleuren als Rietveld signatuur.

Het ‘Rietveld Schröderhuis’ is ontworpen en ingericht in 1924 in opdracht van Truus Schröder aan wat destijds de stadsrand van Utrecht was met ruim uitzicht. Het vrije leven uitte zich o.a. door binnen en buiten met elkaar te verweven door doorbroken en variabele schuifwanden. Van 1925-1933 had Rietveld op de benedenverdieping een atelier waar o.a. de beroemde ‘Rood-blauwe’ stoelen zijn vervaardigd. Hier heeft Albert de Rijk†, 2de generatie van ‘De Zes Vaatjes’ nog gewerkt als één van de schilders van de stoelen. De laatste jaren van Rietveld zijn leven heeft hij in dit huis doorgebracht, en in 1964 op 76-jarige leeftijd hier zijn laatste adem gelaten. In 1985 is het ‘Rietveld Schröderhuis’ geschonken aan Stichting Rietveld Schröderhuis wat in beheer is van het Centraal Museum. Sinds 2000 staat het ‘Rietveld Schröderhuis’ op de werelderfgoedlijst UNESCO. Vanwege het gebruik van beukenhout voor de stoelen hebben wij de gebrande beukennoot likorette gecreëerd.

 

Te verkrijgen in:

35 cl. à € 14,95

 

10,5% vol alc.

 

Smaakomschrijving:

Aanwezige hout smaak zoals je in een wijn kan hebben, droge houttannines, ruwe herfstsmaak, maar uiteraard in een positieve zin van het woord

 

Serveertips:

Schudden voor gebruik

Gekoeld drinken à 10°C

 

Te verkrijgen bij:

Slijterij De Zes Vaatjes, Mgr. van de Weteringstraat 32 Utrecht

Guillaume's Fijn-Proeverij

Rondje Utrecht

 

Wilt u als wederverkoper ook in dit rijtje komen te staan, neem dan hier contact op.

Ontdek de 12 de smaken:

Werkspoor Spoorpunt likorette voorzijde etiket
Rondje Utrecht Cupfighters Likorette
Utrechtse 'Verborgen Schatten' karamel likorette voorzijde etiket Utrechtse 'Gerrit Rietveld' beukennootjes likorette voorzijde etiket
Rondje Utrecht creme brulee likorette Utrechtse 'De Inktpot' drop likorette voorzijde etiket

Eenmalige & persoonlijke uitgaves

Bicyclette Likorette

Persoonlijke Likorette

Persoonlijke Likorette

Persoonlijke Likorette

Uw persoonlijke likorette creëren?

Uw eigen relatiegeschenk of cadeauartikel vormen in een eigen kruikje met likorette in stijl en smaak naar wens? Het is allemaal mogelijk, u geeft ons uw wensen door qua smaak, aantallen en ontwerp en wij verzorgen de rest voor u.

 

Voor meer informatie, bestellingen, en geschenkmogelijkheden neemt u hier contact op.