Kruidenbitter


De Baliekluiver

De eerste drank die 'De Zes Vaatjes'' onder eigen productie naar buiten bracht was de Kruidenbitter ‘De Baliekluiver’ in 1988. Albert de Rijk† heeft het etiket eigen handig getekend, ontworpen, geposeerd en naderhand ook een beeld van gemaakt.

 

Tijdens het proces was één ding duidelijk, “deze drank moet een oud Utrechtse uitstraling hebben” aldus de vader en zoon de Rijk die de kruidenbitter naar eigen recept hebben geproduceerd. Een over de balie hangende naar werk zoekende Utrechter, onder de Domtoren al kijkend naar de Oudegracht waar goederen werden geleverd en opgehaald, goederen zoals de kruiden die verwerkt zitten in ‘De Baliekluiver’.

 

In vroegere tijden werd in het hele land met kruiden en alcohol gewerkt. Iedere kastelein had in zijn buffet wel een grote haringpot staan met kruiden op alcohol.

‘De eenige egte Utrechtse Kruidenbitter’ wordt eveneens gemaakt naar een oud recept. Het is een natuur zuiver product waarin en 40-tal kruiden zijn verwerkt, zoals o.a. kruidnagel, kaneelstok, zoethout & anijszaad.

Kruidenpot De Baliekluiver

Een bittertje ook kruidenbitter of een glaasje bitter is een jenever of brandewijn waarin een mengsel van kruiden heeft getrokken. De drank bevat minder dan 100 gram suiker per liter, anders wordt het een kruidenlikeur genoemd.

 

Voor meer informatie, bestellingen, en geschenkmogelijkheden neemt u hier contact op.

 

De Baliekluiver is ook als bronzen beeld gehouden en gegoten, voor meer informatie zie ook www.de-baliekluiver.nl



Kijk ook op onze Baliekluiver facebookpagina

'De Baliekluiver'Utrechtse Kruidenbitter

De baliekluiver

 

Te verkrijgen in:

20 cl. à € 11,-

70 cl. à € 21,-

 

30% alc.

 

Smaakomschrijving:

Kruidenbitter vol van kruiden en specerijen.

 

Serveertips:

Koel serveren à 10°C

 

Voor ieder moment en ieder gezeldschap

 

Te verkrijgen per fles in de Slijterij of per glas in het Proeflokaal. Door de originaliteit en exclusiviteit zijn de producten van De Zes Vaatjes leuk om cadeau te geven en te krijgen.