Utrechtse 'Verborgen Schatten' karamel likorette, Rondje Utrecht

Utrecht zit vol met Verborgen Schatten, achter iedere steen schuilt een rijke geschiedenis, iedere kerk en ieder hofje heeft een eigen verhaal met als paradepaardje de 112,3 M hoge Gotische Domkerk. Deze kerk is tussen 1254 en 1517 binnen de Romeinse fort grenzen ‘Castellum’ gebouwd De bouw kent vele hoogte en dieptepunten die de stad Utrecht heeft gevormd. Door een tornado in 1674 is het middenschip van de kerk weggeblazen, de ziel van de stad was verloren. Het middenschip is nooit meer opgebouwd. Nadat het puin er 150 jaar lang heeft gelegen, is men het gaan opruimen om er een florerend plein te maken dat nu bekend is als het Domplein.

Het fort ‘Castellum’ lag in de verdedigingslijn ‘Limes’, de noordgrens van het Romeinse Rijk, hier werd gestreden met de Batavieren. Zo zijn er generaties lang sporen en schatten achtergebleven, laag op laag, onder het inmiddels 4 meter hoger gelegen Domplein. Deze schatten worden sinds de jaren ’30 van de 20ste eeuw opgegraven. Ze zijn, evenals latere opgravingen, sinds 2004 te zien in het letterlijke ‘DOMunder’. Of naar boven, de Domtoren op. Wanneer je de 465 treden van de Dom hebt beklommen geeft dat een adembenemend uitzicht over de stad en omgeving.

Bakkerij Theo Blom kijkt recht uit op de Domtoren. Uit de schatkamer van deze banketbakker komen o.a. de befaamde ‘Domtorentjes’, en de ‘karamel-spritsrots’.

Als aansluiting op deze ‘karamel-spritsrots’, is deze karamel likorette door ons gecreëerd.

 

Te verkrijgen in:

35 cl. à € 14,95

 

12,5% vol alc.

 

Smaakomschrijving:

Ingetogen zoet met een verfijnde karamelsmaak

 

Serveertips:

Schenkadvies à 10°C

Schudden voor gebruik

Gecombineerd met de heerlijke zoetigheid 'Verborgen Schatten'van Bakkerij Blom

 

Te verkrijgen bij:

Slijterij De Zes Vaatjes, Mgr. van de Weteringstraat 32 Utrecht

Guillaume's Fijn-Proeverij

Rondje Utrecht

 

Wilt u als wederverkoper ook in dit rijtje komen te staan, neem dan hier contact op.

Ontdek de 12 smaken:

Werkspoor Spoorpunt likorette voorzijde etiket
Rondje Utrecht Cupfighters Likorette
Utrechtse 'Verborgen Schatten' karamel likorette voorzijde etiket Utrechtse 'Gerrit Rietveld' beukennootjes likorette voorzijde etiket
Rondje Utrecht creme brulee likorette Utrechtse 'De Inktpot' drop likorette voorzijde etiket

Eenmalige & persoonlijke uitgaves

Bicyclette Likorette

Persoonlijke Likorette

Persoonlijke Likorette

Persoonlijke Likorette

Uw persoonlijke likorette creëren?

Uw eigen relatiegeschenk of cadeauartikel vormen in een eigen kruikje met likorette in stijl en smaak naar wens? Het is allemaal mogelijk, u geeft ons uw wensen door qua smaak, aantallen en ontwerp en wij verzorgen de rest voor u.

 

Voor meer informatie, bestellingen, en geschenkmogelijkheden neemt u hier contact op.