Utrechtse 'Werkspoor' spoorpunt likorette , Rondje Utrecht

Werkspoor stond vroeger internationaal bekend als de fabriek waar staalconstructies vandaan kwamen van onverwoestbare kwaliteit. De Nederlandsche Fabriek van werktuigen en spoormaterieel werd in 1914 gevestigd op industrieterrein Lage Weide in het toenmalige Nieuw Zuilen als uitbreiding vanuit Amsterdam; pas in 1929 kreeg de fabriek ‘Werkspoor’ als officiële naam.

Hier is veel gefabriceerd op gebied van treinstellen ander rollende staalconstructies, maar ook enkele beroemde bruggen zoals de Waalbrug, Bommelse Brug en de Moerdijkbrug. Na de 2de wereldoorlog werden hier veel herstelwerkzaamheden uitgevoerd voor het spoor.

In de hoogtijdagen verliet iedere uur een nieuwe kolenwagen de fabriek, in deze periode was Werkspoor de grootste wagonfabriek van Europa.

Van1952 t/m 1958 werden treinstellen voor Argentinië gemaakt, waaronder het mooie met sier beschilderde treinstel van Evita Perron (Albert de Rijk† 2de generatie van De Zes Vaatjes heeft hier aan mee geschilderd). In 1972 verliet het laatste treinstel de fabriek, dit was treinstel 840 voor de Nederlandse Spoorwegen. In 2002 heeft de spoorbrug boven het Amsterdam-Rijnkanaal na het aanleggen van de spoorverdubbeling de naam ‘Werkspoorbrug’ gekregen. In de fabriek Werkspoor zijn velen bijzondere onderdelen van Nederlandse gebouwen ontwikkeld, en vele innovatieve baanbrekende uitvindingen gedaan.

Al jaren is er een echt Utrechts gebak op de markt bij Bakkerij Blom genaamd ‘Spoorpunt’, vanwege deze grootse Utrechtse geschiedenis hebben wij deze smaak vloeibaar gecreëerd.

 

Te verkrijgen in:

35 cl. à € 14,95

 

10,5% vol alc.

 

Smaakomschrijving:

Alle smaken die je in een 'Spoorpunt' gebak tegen komt zal je ook in deze heerlijke likorette tegenkomen. Smaken zoals gember, anijs, kruidkoek en framboos. Nu is het 'Spoorpunt' best wel een machtig gebak maar deze likorette hebben we verteerbaar en fris weten te houden.

 

Serveertips:

Uiteraard gecombineerd met een 'Spoorpunt' gebak erbij van Bakkerij Blom

• Schudden voor gebruik

• Drinken à 10° C

 

Te verkrijgen bij:

Slijterij De Zes Vaatjes , Mgr. van de weteringstraat 32 Utrecht

Guillaume's Fijn-Proeverij

Rondje Utrecht

 

Wilt u als wederverkoper ook in dit rijtje komen te staan, neem dan hier contact op.

Ontdek de 12 smaken:

Werkspoor Spoorpunt likorette voorzijde etiket
Rondje Utrecht Cupfighters Likorette
Utrechtse 'Verborgen Schatten' karamel likorette voorzijde etiket Utrechtse 'Gerrit Rietveld' beukennootjes likorette voorzijde etiket
Rondje Utrecht creme brulee likorette Utrechtse 'De Inktpot' drop likorette voorzijde etiket

Eenmalige & persoonlijke uitgaves

Bicyclette Likorette

Persoonlijke Likorette

Persoonlijke Likorette

Persoonlijke Likorette

Uw persoonlijke likorette creëren?

Uw eigen relatiegeschenk of cadeauartikel vormen in een eigen kruikje met likorette in stijl en smaak naar wens? Het is allemaal mogelijk, u geeft ons uw wensen door qua smaak, aantallen en ontwerp en wij verzorgen de rest voor u.

 

Voor meer informatie, bestellingen, en geschenkmogelijkheden neemt u hier contact op.